ISBERG

Vetenskapligt namn: Lactuca sativa var. capitata
Smak: Bladen är saftiga och krispiga. Smaken är mild.
Näring: Det är inte näringsinnehållet som är isbergssalladens främsta styrka. Den står sig rätt så slätt i jämförelse med många andra salladssorter och grönsaker. Visst finns här lite vitaminer, men välj i första hand isbergssalladen för den goda smaken.
Användning: En mycket användbar sallad och den perfekta basen för alla typer av blandade sallader. Förutom krispighet och smak tillför den också volym till salladen. Hela blad kan användas istället för tacoskal eller som hamburgerbröd.
Värt att veta: Isbergssallad är vår mest odlade och sålda salladssort. Varifrån namnet kommer tvistas det om. Ibland hävdas att salladen fick sitt namn efter att en amerikansk fröfirma som hette ”Iceberg” införde sorten till USA 1894. En annan teori är att isbergssalladen på 1920-talet transporterades i tågvagnar, täckt av is.
Finns i: Mix no 1, Mix no 2, Organic Mix no 4, Caesar

Hela salladsakademin