MOROT

Vetenskapligt namn: Daucus carota sativus
Etymologi: Artnamnet carota kommer av grekiskans karota, karoton och användes som ett latinskt namn på morot redan år 240.
Smak: Saftig, krispig, frisk och söt.
Näring: Innehåller karoten, som omvandlas till A-vitamin i vår kropp. En enda morot täcker hela dagsbehovet. Innehåller också mycket fiber.
Användning: Morötter är definitivt en av våra mest uppskattade rotfrukter. Den förhöjer kakor, marmelader och matbröd, är god som soppa, ugnsbakad eller råriven. De små babymorötterna passar allra bäst att bara äta som de är, men är också goda att pickla.
Värt att veta: Finns i flera olika färger: vita, gula, röda, och lila. Det är den lila moroten som är den ursprungliga. Den 4:e april är det morotens dag.
Finns i: Baby Carrots, Seasonal BBQ, Veggie Spaghetti, Veggie Soup Carrot

Hela salladsakademin