
4 portioner
2 ½ dl grädde + ½ dl vatten
3 msk smör
½ buljongtärning
500 gram Greenest Rice (2 påsar)
250 gram skogschampinjoner
3 msk smör
150 gram pecorino, grovriven
Till servering: grönkålschips, färsk timjan
- Ta fram en kastrull och låt grädde, buljongtärning och smör puttra ihop några minuter.
- Tillsätt blomkålsriset och rör om, låt puttra ihop i 10-15 min.
- Blanda ner det mesta av pecorinon, lite kan sparas som topping vid servering. Smaka av med salt och peppar och låt puttra på spisen tills grädden kokat in. Önskas lösare risotto kan lite vatten tillsättas.
- Värm en stekpanna med smör och stek den delade skogssvampen i några minuter så den mjuknat något.
- Vid servering: Lägg upp blomkålsrisotton i djupa skålar, toppa med smörstekt skogssvamp och resten av den grovrivna pecorinon.
Tips! Lite grönkålschips och färsk timjan blir pricken över i. Vill du ha måltiden ännu matigare är det gott att servera ugnsrostade rotfrukter som palsternacka, rödbeta och rotselleri till risotton.