
Laxburgare
500 gram färsk laxfilé (eller laxfärs)
1/2 gul lök
2 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ta bort skinn och ben och mixa laxen grovt i matberedare tillsammans med 1 ägg. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, dill, gräslök, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare. Stek dem i neutral olja ca 4–5 minuter på varje sida.
Coleslaw
1 st påse Mix no 6
1,5 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk socker
1 tsk siellersalt
1 tsk svartpeppar
Blada alla ingredienser och smaka av
Tillsätt påsen med strimlad vitkål och morot
Mangosalsa
1 st mango skalad och tärnad
2 st avokado
1/2 lime pressad
1 liten rödlök hackad
1 tsk hackad röd chili
2 tsk hackad koriander
Blanda alla ingredienser förutom avokadon.
Pressa i limesaften och smaka av.
Dela avokadon på mitten, tag ut kärnan. Tag en sked och gröp ut avokadon från skalet.
Skiva i tunna skivor och toppa mangosalsan med skivad avokado
Myntayoghurt
2 dl yoghurt (Neutral, grekisk el turkisk)
Skal och saft från 1 lime
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 tsk honung
1 tsk dijon
2 tsk hackad färsk mynta
Häll upp yoghurten i en skål
Skölj limen och riv i skalet, dela sedan limen på mitten och pressa i
Skölj och hacka myntabladen, tillsätt i yoghurten. Smaka av med salt, peppar, dijon och honung.
Förvara övertäckt i kylen fram till servering.
Picklad rödlök
0.5 dl ättika 10%
1 dl socker
1.5 dl vatten
2 st rödlök skivade
Koka upp alla ingredienser och tillsätt den skivade rödlöken. Få ett uppkok, dra åt sidan och låt svalna i lagen.
Förvaras i kyl.
Montera burgarna
Dela hamburgarbröden. Fördela myntayoghurt på varje underdel, lägg på krispsallad, laxburgare, skivad avokado, mangosalsa, picklad rödlök och avsluta med locket.
Serveras med coleslaw och pressad lime