
Det här behöver du:
Sallad
Ca 40 g Mâche
Ca 40 g Baby Spinach
4 stora blad romansallad
1 dl röd okokt quinoa
1 ½ morot
1 polkabeta
1 stor mogen avocado
4 skivor honungsmelon
1 ½ dl sojabönor
färsk koriander
1 ½ dl färska blåbär
ca 1 dl grovhackade mandlar, rostade
olivolja
vitvinsvinäger
flingsalt/svartpeppar
Apelsin- & getostkräm
2 dl crème fraiche
125 gram getost
½-1 apelsin, finrivet skal (spara lite skal att toppa krämen med)
1 tsk flytande honung
flingsalt/svartpeppar
Så här gör du:
Apelsin- & getostkräm
Klicka ner crème fraiche i en skål, smula ner getosten och smaksätt med apelsinskal, flytande honung, salt och peppar.
Sallad
Koka röd quinoa för 2 personer enligt anvisningarna på paketet, gärna med en tärning grönsaksbuljong för mer smak.
Skala morot och skär i smala strimlor.
Skala polabetan och hyvla i tunna skivor på mandolin.
Ta ut sojabönorna från frysen och låt tina i ljummet vatten.
Vid servering
Placera hela romansalladsblad på tallrikarna.
Sväng om quinoa, mâchesalladen och babyspenaten och lägg på tallriken.
Dekorera med finskuren avocado, sojabönor, polkabetor, morotsstavar och honungsmelon.
Toppa salladen med rostade mandlar, blåbär och färsk koriander, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist olivolja och vitvinsvinäger över.
Servera med den goda getostkrämen och ett gott bröd.