RECEPT & TIPS

Vi vill göra det enkelt för dig att få in mer grönt i veckans middagar. I våra recept blir gröna blad till fantastiska matupplevelser. Med våra biffar, soppor och andra förberedda produkter går det dessutom riktigt snabbt. Vi bjuder också på några favoritrecept från våra kompisar på Mathem.

Håll tillgodo!

Spenat- och avokadoglass

Krispig grönkålssallad

Spenatsmoothie med mandel och mango

Äppelmustig spenatjuice

Krämig grönkålssmoothie

Fruktig spenatsmoothie med avokado & mynta

Lax- och pepparrotsrullar

Grönkålssnurror

Mormor Judits långkål

Julsallad

Spenatplättar

Spenatpaj med Västerbottensost

Blomkålsgröt

Rucolasås

Grönkålssoppa med citron och parmesan

Blomkålsrisotto med skogssvamp

Caesarsallad 

Laxburgare med coleslaw, mangosalsa & myntayoghurt

Midsommarsallad

Krämig äpple- och löksallad

Snabbsyrad rödlök och fetaost

Veggie Soup Green Kale

Veggie Soup Carrot

Grönsaksbiffar till middag?

Souperb dinner in 10 minutes

RECEPT FRÅN MATHEM

HALLOUMIBURGARE MED MIX NO 6

Här kan du ta en enkel genväg genom att använda vår Mix no 6. En färdig mix som passar perfekt till coleslaw. Följ receptet för dressingen men byt vitkål och morot mot två påsar färdigskuren mix. Självklart kan du också byt ut romansalladen i burgaren mot annan valfri sallad.

LAXPAJ MED SPENAT

Den här laxpajen äter vi vår, sommar, höst och vinter. Till buffén, utflykten eller jobblunchen. Festliga tillfällen och… ja, ni fattar.

CAESARSALLAD

Vill du göra Caesarsalladen extra matig kan du blanda i t ex färskpotatis, rädisor och gurka som i det här receptet, eller andra kolhydrater och grönsaker i säsong. I Greenest Caesar är salladsbasen redan klappad och klar med krutonger, ost och dressing. Till fyra portioner behöver du två påsar Caesar.

CARPACCIO PÅ BETOR MED MÂCHE

Enkel och samtidigt snitsig liten förrätt med underbara smaker och färger, där mâchesalladen verkligen kommer till sin rätt.

GRÖNKÅLSPIZZA

En fullträff på julbordet, men alldeles för god för att bara ätas en gång om året. Slicea upp som drinktilltugg eller ge hela rasket till dig själv i present.