Kvalitet utan kompromisser

Att ha marknadens högsta kvalitetskrav är något vi för det mesta är stolta och glada över. Men det kan faktiskt leda till en del sura miner på kontoret. För när en sallad lanseras har vi sagt nej till 20 andra bra idéer. Tro nu inte att vi slutar prova och testa för det! Att hitta på nya produkter från växtriket som gör gott för både hälsan och klimatet är det bästa vi vet. Och när den väl når dig kan du känna dig helt trygg med att produkten uppfyller alla våra stränga krav.

För att kunna garantera den bästa kvaliteten är vi noga med att hålla salladen kyld hela vägen och göra täta kvalitetskontroller från fält till fabrik. Vartenda blad kan spåras tillbaka till odlingen.

Was Popeye right – does spinach make you stronger? Who knows? But he certainly had good taste.

Från fält till påse

Steg 1: Salladen trimmas
Bara de finaste salladsbladen får plats i våra påsar. Därför sker viktiga kvalitetskontroller redan vid ankomsten till fabriken. Vi kontrollerar bland annat temperatur och att alla råvaror uppfyller våra specifikationer. Därefter rensas och trimmas salladen noga.

Steg 2: Salladen tvättas
Efter att salladen skurits är det dags för tvätt. All vår sallad sköljs noggrant innan den packas. Tre gånger i rent, kallt dricksvatten. För att bevara salladens krispighet – och dessutom spara lite på naturens resurser – skölj den inte igen hemma.

Steg 3: Salladen packas
När salladen är sköljd är det dags att packa den i påsar. Och det är inte vilka påsar som helst. Den sköljda salladen packas i ett särskilt anpassat material, olika för olika sallader. Tack var små hål i materialet kan påsen andas vilket gör att de spröda bladen håller sig fräscha.

Nära ursprunget

Vi vill ge dig den absolut bästa sallad som går att få. Därför skördar vi råvaran där den är som bäst just nu, men strävar alltid efter att hitta en plats så nära vår produktion som möjligt.

De allra flesta av våra råvaror odlas i Sverige och Danmark under sommarhalvåret. När den svenska värmen inte räcker till är det oftast till Italien vi vänder oss för att få fina baby leaves. Till exempel till Salerno-området i södra Italien. Riktigt bra huvudsallad hittar vi i regionen Murcia vid Spaniens sydöstra kust, känd för sina fina odlingsförhållanden, med många soldagar och milda vintrar. Här lyser fälten gröna av romansallad och röda av lollo rosso. Oavsett om vi hämtar råvaran från fältet några mil bort eller från varmare breddgrader, arbetar vi alltid med utvalda kontrakterade odlare.